Arkiv | mars, 2011

Den här vill jag oxå se

23 Mar

NORWEGIAN WOOD – baserad Haruki Murakamis novell

23 Mar

För den som vill se L’Illusionniste ska den gå den 29 mars på cinemateket kl 18.00

Jag har inte sett den än, men har längtat efter den så. Det är en fransk animerad film av Sylvain Chomet som har gjort andra fantastiska skapelser (se trio från belleville). Väldigt udda filmer


The Life Aquatic

21 Mar

….Den andra fantastiska filmen som jag såg i fredags. Också en extremt mysig film att se en hemma kväll.

Wes Andersson! Mwuah! Love you man (ha, nice va mycket kärlek det är i bloggen för tillfället).
Han är absolut en av mina favorit regissörer. Få som har gjort lika många bra filmer som han. Eller åtminstode så få dålig filmer som han. Det är ju ingen av hans filmer som har revolutionerat i branschen precis, klassiska 7:0r,  men alla är så underhållande och enkla, mysiga filmer.
Absolut värt att checka in hans imdb profil. Alla hans kända filmer är absolut sevärda! Wes Anderson länk

En av hans senare produktioner är den underbara filmen The Life Aquatic. Underbar! Det är ju det gamla hederliga gänget; Murray (stor, jättestor, like på fantastiska Bill Murray), Owen och Huston. Cate Blancett medverkar också i filmen, skitbra. Hon är cool.

Det går inte att analysera filmen, vilket är så fint tycker jag. Den har konstig scener som egentligen inte fyller någon funktion till historian, konstiga klipp, konstiga dialoger och sist men verkligen inte minst, konstig berättelse. Handlar om ett gamalt discovery gäng som ska ge sig ut på havet för att jaga efter den mystiska ”leopard-hajen” som åt upp en av crewets ledare. Fint.

Jättefin film tycker jag. Kanske till och med den bästa av Wes Anderson. Kanske. Känner mig lite för spontan för att säga det som ett absolut för tillfället. Behövs tänkas igenom mer.

HOW MUCH OF MY TIME DID THIS MOVIE WASTE? 0%

8.0

Imdb länk

Åh fyfasen va fin den är!

High Fidelty

20 Mar

High Fidelity!? Hellooo. Varför uppmärksammas den inte mer? Eller? Jag hade helt glömt bort den och typ inte tänkt på den sen filmen släpptes 2000. Men, vi återförenades i fredags och det flög gnistor i luften. Den är så kjempemysig och en helt fantastisk mysig feelgoodfilm.

Dålig filmkvalité, verkligen inget högtravande, typ en dokumentär. Cusack har en del monolog med kameran, lite konstigt och lite mysigt. Och juste fan. John effing Cusack. B-E-A-UTIFUL. Vilken grabb, så kolossalt bra.
..Jack Black är ju också med, och hhmmm njee han har ju inte riktigt samma standard som Cusack. Han är lite små jobbig och ”små” cp, och det är inget undantag i hans roll som musiknörden i denne film, men det passar in. Det är acceptabelt. Han är rätt rolig också.

HOW MUCH OF MY TIME DID THIS MOVIE WASTE? 0%!

7.9

imdb länk

Mysig story, skitbra musik och trevlig moralkaka. Sån perfekt film att se under en filmkväll. Vilket kopplar mig vidare till film nr2 som jag såg under samma kväll………..vi ses i nästa inlägg!

17 Mar

MARTIN FREEMAN, THE NEW BILBO BAGGINS

Film torka

10 Mar

Haha. Red riding hood har fått 4.7 (1,445 röster) på IMDB. Ouch..

Åh..nu har ju sett dom filmerna jag har längtat efter att se..vad nu da.

The Adjustment Bureau? Mmmmmm kanske måste se den men längtar inte direkt. ”Inception fick ju asmycket uppmärksamhet, vi gör en likadan!”. Jo men gör det.

En mysig film som jag ser fram emot är Jane Eyre. Den verkar fet. Nej inte fet, men vacker.

Och den här? Konstig…men verkar rätt söt

Nåja gott folk, vi får se vad jag tar en titt på!

Career Girls – Mike Leigh

9 Mar

Extremt intressant film.. Kan med handen på hjärtat säga att jag inte har sett en annan liknade film förut. Väldigt, Väldigt konstig. Men..ändå…ja..bra. Tror jag. Jag gillade den verkligen, men att säga att den är bra? Nje, det vet de tusan. Fast jo.

Det handlar om två osäkra och annorlunda (minst sagt) väninnor som bodde tillsammans och gjorde allt tillsammans i sin ungdom. Många år senare återförenas dom under en helg och det är lite små stelt. Men det vänskap värms snart upp igen.
Absolut ingen aningen vad filmen ville visa, ingen aningen varför dom va som dom va, absolut Ingen Aning  varför Mike gjorde denna film eller vart han fick inspiration från men den är vad den är.

Men jag gillade den. Jag skrattade riktigt mycket. Åh den är så konstig! På ett underbart och härligt sätt. Men filmen i sig känns väldigt låt budget och inte alls snygg gjord. Men det hör verkligen till.

Mike Leigh, vilken tokstolle! Jag har hört från olika håll att hans senare verk: Medans Åren Går inte alls ska vara bra. Men jag blev ytterst sugen på att se den. Se vad åren har gjort med hans fantasi och konstighet.

HOW MUCH OF MY TIME DID THIS MOVIE WASTE: 0%

Jättejätte svårt att sätta ett betyg på filmen… Den är ju verkligen inte värd en 8 men ooh waa jag slår till med en 7:a.

Gudar och Människor

7 Mar

Naj Naj Naj. Herre vad det var länge sen jag fick anstänga mig så mycket för att hålla mig vaken..Och jag såg den ändå på bio. Den var så katastofalt tråkig. Och, och…det är en fransk drama. Där ser ni, jag kan ogilla filmer trots deras hemtrakter. Nej gott folk detta är en riktigt tråkig film. Det handlar om en ett gäng fartfyllda (ironi) munkar från frankrike som har bosatt sig i Algeriet för och etablerat en religiös församling i en fattig by. En sann historia.

Visst, vacker historia. Riktiga gudskämpar. Good for you.  Men jag vet knappt när filmens höjdpunkt skulle ha vart. Förutom slutet.. Den bara rullade på..och på..och på.
Min fina mor tyckte den var bra, eller helt okej, och jag fick lite den blicken att ”ja, men Freja, du är nog för ung för att förstå”.  Om ni vill sitta igenom en två timmar film för att se lite fin miljö och titta på när gräs växter så visst. Whatever floats your boat. Men vettekatten om jag hellre är omogen än att behöva slita mig igenom fler sånna filmer.

HOW MUCH OF MY TIME DID THIS MOVIE WASTE? 100%

6.0

Tydligen var detta Frankrikes bidrag med bästa utländska film för Oscars. Den kom inte med. Surprise.


FLYGBLAD

5 Mar

HÅLL ÖGONEN ÖPPNA FÖR MINA FLYGBLAD!

framsida

baksida

Tangled

4 Mar

Faktiskt överraskande bra! Streemade t o m och ändå bra!
Den skiljde sig lite från de andra Disney filmerna med den klassiska girl meets boy, girl finds out about the boys secret, girl runs away from boy, boy wins her back. Den var mysig och man blev glad av att se den. Lite kul men en ”modern” version av Rapunzel.

Bra humor också. Det som egentligen tog emot var sjungandet, men tack och lov kan man spola över det.

Finns egentligen inte så mycket mer att säga om den…Det är trots allt en Disney och man vet vad man ska förvänta sig. Men defenetivt se värd om man är uttråkad någon dag.

HOW MUCH OF MY TIME DID THIS MOVIE WASTE? 0%

7.7

IMDB LÄNK